Threads

1 Notis TEMA: IT

Threads är en nätverksapp som bolaget Meta Platforms (Facebook) lanserade i juli 2023. Sporrad av oreda och stora problem i nätverksstjänsten Twitter ringde Mark Zuckerberg, grundare av FB) upp en av sina medarbetare, då på semester i Egypten, och efter ett längre samtal beslutades att man skulle skapa ett team för att på rekordfart skapa en konkurrent till Twitter.

Threads är kopplat till Instagram, en annan tjänst (app) inom Meta platforms och fick mycket stor mediauppmärksamhet tack vare det spektakulärt stora antalet nya användarkonton under de första veckorna. Efter någon månad hade det skapats cirka 120 miljoner användarkonton och Zuckerberg deklarerade att ambitionen var att få en miljard användare. Denna imponerande användartillväxt berodde betydligt mer på kopplingen till Instagram än att antalet användare på Twitter minskade. Effekterna på Twitter av lanseringen av Threads var enligt kända data relativt små.

2 Om att antalet användarkonton och användningen av Threads dalade dramatiskt några månader efter lanseringen.

Threads-konton är nära integrerade med Instagram-konton. Som standard delar Threads och Instagram-konton samma användarnamn, profilbild och visningsnamn, även om profilbilden och visningsnamnet kan anpassas. [...] Från och med juli 2023, om en användare bestämmer sig för att avsluta sitt Threads-konto måste de också ta bort sitt Instagram-konto. Adam Mosseri, VD för Instagram, har erkänt denna begränsning och sagt att de undersöker alternativen för en användare att ta bort enbart sitt Threads-konto. (Wikipedia.) Original

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg

Publicerades: 2023.08.17   
Uppdaterad senast: 15 september 2023.


2 Story

Den 13 augusti hade Financial Times en rubrik Meta’s Twitter rival Threads unravels [ung. i upplösning] som beskriver hur antalet användare på Threads minskat med cirka 80% från sin initiala topp.

Antalet dagliga användare hos Twitter-konkurrenten Threads har sjunkit med nästan 80 procent på drygt tre veckor, enligt Similiarweb. (Financial Times) Original

I ett mediaperspektiv är en berättelse om snabb uppgång, snabbt fall och spekulationer om vad som kan hända sedan och händer en dramatisk händelsekedja väl värd att följa i sig.

I bolaget Metas perspektiv är det värt stora investeringar för att undvika en förlorarstämpel på denna globala satsning.

Uppdateringr följer ....

Skribent

Johan Schlasberg

Publicerades: 2023.08.17   Uppdaterad senast: 15 september 2023Föreslå ett helt nytt ORD som kan passa i uppslagsverket BiBB®You know a lot, we may add a little®