Robert F. Kennedy Jr.

1 Story

Robert F. Kennedy Jr. är en amerikansk vaccinmotståndare och politiker (född 1954) vars största tillgång är hans efternamn. Han är son till den 1968 mördade Robert F. Kennedy, amerikansk senator och USA:s justitieminister 1961-64 och bror till USA:s 1963 mördade president John F. Kennedy.

Svar 2 Robert F. Kennedy Jr. är en oberoende presidentkandidat i 2024 års val i USA.

Robert F. Kennedy Jr. har i sin karriär mest varit känd som en skicklig miljöjuristꜜ med ett större antal uppmärksammade framgångar mot stora bolag. Han har varit engagerad i Natural Resources Defense Council (NRDC)ꜜ som är en stor amerikansk icke-vinstdrivande organisation för miljöfrågor. RFK Jr. har också drivit egen advokatverksamhet inom bland annat vattenrättsliga frågor.

Under senare åren har RFK Jr. mest varit omtalad för sina antivaccinåsikter. I engelska Wikipedia står ...

Kennedy är en framträdande röst i anti-vaccinrörelsen, som sprider anti-vaccin desinformation, desinformation och propaganda. Infektionsspecialisten Michael Osterholm har sagt att Kennedys "antivaccindesinformation" är effektiv "eftersom den presenteras för allmänheten med grafer och siffror och vad som verkar vara vetenskapliga data. Han har fulländat konsten att illusionen av fakta. (en Wikipedia) Original

RFK Jr. är också känd för att sprida ett antal Konspirationsberättelser.

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg

BiBB.se

(bibb.se)
Publicerades: 2024.04.22

Uppdaterades: ....


2 Story

Robert F. Kennedy Jr. som presidentkandidat i USA 2024

RFK Jr. kandiderade i början av 2023 som demokratisk kandidat men i brist på framgång valde han att i oktober 2023 inleda en kandidatur som oberoende presidentkandidat. Hans politiska åsikter och program kan läsas på en engelsk Wikipediasidaꜜ.

Den i USA mest diskuterade frågan angående hans presidentkandidatur är om han kommer att ta röster från det demokratiska partiet och därmed indirekt stödja och öka chanserna för expresident Donald Trump att igen bli vald till president. Flera kända donatorer till det republikanska partiet har framfört denna åsikter.

Hans kandidatur har mottagits mycket negativt inom stora delar av Kennedysläkten. Ett drygt tiotal familjemedlemmar gick i mars 2024 ut med att de stödde Joe Bidens kandidatur.

Flera miljöorganisationer har i ett öppet brev kritiserat RFK Jr. och säger att ...

Robert F. Kennedy, Jr. är ingen miljöpartist. Han är en farlig konspirationsteoretiker och vetenskapsförnekare123 vars agenda skulle vara en katastrof för våra samhällen och planeten. Han kan en gång ha varit miljöadvokat, men nu säljer RFK Jr termen "klimatförändringsortodoxi"4 och ger tomma löften om att rensa upp vår miljö med ytliga förslag.5 Sanningen är att genom att förkasta vetenskapen är det han erbjuder inte annorlunda än Donald Trump. (New York Times) Original

I en artikelꜜ i New York Times berättas också om att flera dussin av hans tidigare kollegor vid Natural Resources Defense Council publicerat ett upprop i flera tidningar med en uppmaning til RFK Jr. att dra tillbaka sin kandidatur. De skriver bland annat att en röst för RFK Jr. är a vote to destroy that progress and put Trump back in the White House.

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_Resources_Defense_Council 41

Publicerades: 2024.04.22
Uppdaterades: ....

Kontroversiella ORD Om konspirationsberättelserUSA valåret 2024

     Lista på eventuellt nya ORD i BiBB.  
Något du är extra intresserad av?You know a lot, we may add a little®