DeSantis

Svar 1 [Notis]

Ron DeSantis

Ron DeSantis är en konservativ amerikansk politiker, född 1978, och sedan 2019 Floridas 46:e guvernör. Han satt i Kongressens Representanthus 2013-2018. Hans historia och verksamhet som Floridas guvernör beskrivs i svenska ↓ och engelska Wikipedia ↓ (bäst).

Anledningen till att DeSantis finns med i uppslagsverket BiBB är han är en av de republikanska partiets mer kända presidentkandidater inför de amerikanska valet 2024. DeSantis har länge framstått som en anhängare och försvarare av Donald Trump ORD men de är nu konkurrenter om vem som ska nomineras av det republikanska partiet. DeSantis har ännu inte officiellt tillkännagivit sin kandidatur.

I Svar 2 kommer löpande uppdateringar om DeSantis kandidatur.

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg.

Publicerades: 2023.04.01   
Uppdaterad senast: 1 april 2023.


Svar 2 [Story]

DeSantis har under det första kvartalet tappat i popularitet jämfört med Donald Trump. I mars 2023 gjorde han ett uttalande som fick stor kritik även inom det republikanska partiet. Han kallade Rysslands angreppskrig för en territorial dispute och sa vidare att

Även om USA har många viktiga nationella intressen – att säkra våra gränser, ta itu med beredskapskrisen inom vår militär, uppnå energisäkerhet och oberoende, och kontrollera det kinesiska kommunistpartiets ekonomiska, kulturella och militära makt – att bli ytterligare insnärjd i en territoriell konflikt mellan Ukraina och Ryssland är inte en av dem. (Ibid.) Original

DeSantis backade ↓ några dagar senare från sitt yttrande.

Man kan nog tolka DeSantis yttrande om Ukraina som ett av flera sätt att positionera sig i konkurrensen med Donald Trump och andra kandidater inför nästa presidentval.

Storyn uppdateras ...

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg.

Publicerades: 2023.04.01   
Uppdaterad senast: 1 april 2023. Upptäck fler ORD.      Dina synpunkter är välkomna. Sänd SMS till 070 576 20 15 eller mejla.