Barbenheimer

Svar 1: Story

Barbenheimer
Barbenheimer Bild: Wikipedia

Att de amerikanska filmerna Barbie och Oppenheimer bägge hade premiär i USA och flera andra länder den 21 juli 2023 var ett smart drag av filmbolagens marknadsföringsavdelningar. Samtidigheten och dess möjliga tolkningar blev ett meme ORD som gjort för tyckande och tankar i sociala media men också i andra media.

Samtidigheten fick snabbt ett eget namn Barbenheimer som är ett så kallat teleskopord ORD då två separata ord sammanfogats till en ny variant av filmtitlarna. Redan innan augusti månads början hade antalet referenser om Barbenheimerꜜ passerat 100 i engelska Wikipedia.

Sveriges Television är ett av många mediaföretag som är med och driver denna "pseudostory" och publicerar ganska fåniga korta videointervjuer med tre av filmernas skådespelare.

”Barbenheimer” handlar om att två av sommarens största och mest emotsedda biopremiärer sker på samma dag, alltså filmerna ”Barbie” och ”Oppenheimer”. De båda filmerna tävlar om publikens uppmärksamhet och kärlek, och i sociala medier har många tagit ställning kring vilken film de ska se först. (SvTꜜ).

Referenser
Skribent

Johan Schlasberg

Publicerades: 2023.08.04   Uppdaterad senast: 4 augusti 2023Föreslå ett helt nytt ORD som kan passa i uppslagsverket BiBB®


Svar 2: AI

Fråga: vad är Barbenheimer?

Efter min senaste uppdatering i september 2021 har jag ingen information om att "Barbenheimer" är en specifik term eller enhet. Det är möjligt att det kan vara ett efternamn, en plats eller en term som dök upp efter min senaste uppdatering. [...]

Skribent

Svar via ChatGPT-4 23.08.04 (version 23.08.03). Accepterat och förkortat av redaktionen i BiBB® då resten av svaret närmast var en upprepning.

OBS. Skälet till att ett svar via ChatGPT är med i detta ORD är för att påminna om att tjänsten utöver sina algoritmer och andra program är beroende av vilken tidsperiod som databasen omfattar.
Således inga data efter september 2021 i denna version.

Publicerades: 2023.08.04   Uppdaterad senast: 4 augusti 2023You know a lot, we may add a little®