Filtrera fort

Sortering av M&Ms som en analogi för att filtrera efterlevnad av regler.

Artikeln 'Brown M&Ms and publishing in academic journals' av Nathan A. Stephenson (Källaꜜ) är en analogi mellan en klausul i ett rockbandsavtal och formatregler för publicering i vetenskapliga tidskrifter. Analogier kan vara mer eller mindre bra. Denna är ganska cool.

Berättelsen om M&M klausulen i ett kontrakt med Van Halen

Saker och ting är inte alltid vad de ser ut att vara.

Som det berättas krävde ett berömt rockband att deras omklädningsrum skulle innehålla en skål med M&Ms där alla bruna M&Ms var borttagna. Original

Detta kan tolkas, och gjordes av en del, som ett excentriskt förmånskrav av Van Halen enW, men det var något mer intressant med den klausulen. Det var ett enkelt sätt för bandet att kontrollera om arrangören hade läst kontraktet eller inte.

Om bandet eller deras representanter hittade en skål med M&Ms utan bruna kulor, var detta en tydlig indikation på att arrangörerna verkligen hade läst kontraktet. Detta gav artisterna och deras managers en rimlig försäkran om att andra, mycket viktigare bestämmelser [...] hade respekterats. Original

Analogin med att skicka in artiklar till akademiska tidskrifter

Stephenson säger att ...

In academic publishing we see the same mechanism at work in the form of specific manuscript format requirements.

Alla vetenskapliga tidskrifter har riktlinjer för publicering. Om du inte följer dem riskerar du att bli diskvalificerad redan innan någon har utvärderat det vetenskapliga värdet av din artikel. Eftersom acceptansgraden i de mest attraktiva tidskrifterna är låg måste författarna ofta spendera ("obelönad") tid på att formatera sitt material. Original

Originalartikeln har 15 kommentarer per idag.


Kommentarer

(Kommentarer av Johan Schlasberg om annat inte anges.)

  1. Filtrera fort och misslyckas fort.   "Fail fast" är ett Facebook mantra som ska betyda att man uppmuntrar experiment och nya idéer, men man ska inte gifta sig med dom. Det finns en tidpunkt då det är dags att släppa taget och gå vidare. 'Fail fast' mantrat är också ett slags filter.
  2. Om inte alltför länge kanske det finns en AI-baserad tjänst som stuvar om dina artikelutkast i enlighet med den valda tidskriftens formatkrav. Om din artikel klarar det första filtret ökar sannolikheten att du får en dialog med en senior redaktör.
  3. Kommentar: 2021.07.09 // Eric Johansson

    I originalmanuskriptet till filmen 'Good Will Hunting', som skrevs av Matt Damon och Ben Affleck, fanns en scen av homosexuell karaktär mellan de två heterosexuella huvudaktörerna. Den hade samma funktion som klausulen i Van Halens kontrakt. Miramax upptäckte "kanariefågeln" och fick kontraktet. Denna story berättades av filmens producent Weinstein i ett Norton Show program.

Referenser

Sammanfattning av:   Johan Schlasberg

Publicerad: Juli 2021   Uppdaterad: 10 juli, 2021

     You know a lot, we may add a little®